Popularni postovi bloga POLOMAC MP

уторак, 7. фебруар 2012.

INTERVJU MARKO PETROVIĆ SA MIŠKO POLOMAC


INTERVJU MARKO PETROVIĆ SA MIŠKO POLOMAC
Intervju vodio-Miško Polomac
A Vi kada stignete kliknite na adsense google reklame na mom blogu.Unapred zahvalan.

Mare reci nam koliko dugo si u ovom sportu i tvoj najdraži uspeh u istom?

Bodibildingom sam počeo da se bavim 1993 god. Na nagovor svog oca koji se bavio ovim sportom od 1967-1972 god…
Prvi takmičarski nastup sam imao 1995 god. u srednjoj juniorskoj kategoriji na Kupu Srbije u Sava centru.Iste godine na prvenstvu Jugoslavije osvajam svoju prvu zlatnu medalju,koja je zajedno sa bronzanom medaljom sa Mediteranskog prvenstva u Zagrebu 2006 god. u teškoj kategoriji moj najdraži uspeh u karijeri.
                         photo by Mr.Big,click na link- http://www.facebook.com/profile.php?id=1026009297&sk=photos

Ko su bili tvoji uzori na početku i koga sada ceniš u ovom sportu?

Na početku bavljenja ovim sportom,bilder koji me oduševio svojom formom bio je Rich Gaspari tada zvani-paukova mreža.Kasnije je moj favorit bio Flex Wheeler,a sada je to sadašnji mr.O Phill Heath.

Kako izgleda tvoj program treninga?

Ponedeljak-GRUDI+LEDJA
Utorak-NOGE+STOMAK
Sreda-PAUZA
Četvrtak-RAMENA+TRAPEZ+LISTOVI
Petak-BICEPS+TRICEPS+STOMAK
Subota i Nedelja-PAUZA
Na krahu svakog treninga uradim 20min. brzog hoda na traci sa blagim nagibom.


Treniraš li sam ili imaš trening partnera?
Obično treniram sam,ali mi prija kada sa nekim od svojih drugara odradim trening.


Koliko ti traje takmičarska dijeta i radiš li uz nju kardio?

Takmičarska dijeta mi traje 12-16 nedelja u zavisnosti od trenutne forme.Prvih 6-8 nedelja dijete hodam na traci 20 min. nakon treninga sa tegovima,koje u predtakmičarskom period radim 6 puta sedmično.6 nedelja pred takmičenje kardio radim 2 puta dnevno.Ujutro sobna bicikla 30min. na prazan stomak i traka 20 min.nakon tegova u intervalima 2 min.brzog hoda,2min laganog trčanja.

Kako se hrani jedan teskaš poput tebe,koliko proteina,hidrata,masti?

U toku dana unesem 350-400gr.proteina iz junetine,belog pilećeg mesa,belanaca,whey protein kog uzimam nakon treninga i kazeina kog konzumiram pred spavanje.
U.hidrate drzim na 250-300gr. i to iz  testenine,pirinča,ražanog hleba  i voća.
Masti konzumiram iz dva žumanca,nešto iz crvenog mesa,6 kapsula omega 3 i 2,3 kašike hladno ceđenog maslinovog ulja.
Kako se bliži takmičenje,trudim se da povećam unos protein,iako je to veoma teško za mene,a da pritom još smanjim unos u.hidrata.Od masti izbacujem samo žumanca,a crveno meso jedem do takmičenja.

Koliko je za tebe bitna dobra suplementacija,i šta ti preferiraš ?Koji su tvoji saveti u vezi nje?

Dobra suplementacija je veoma bitna u ovom sportu.Ono što koristim tokom cele godine je dobar whey protein,glutamine pre i posle treninga,leucin pre treninga,complex vitamina i minerala tokom dana,vitamin c,omega 3 i kasein pred spavanje.Uglavnom se oslanjam na ULTIMATE NUTRITION!!!
Dao bih savet za početnike.Dobar izgled možete postići i bez hemije uz stalno dobru ishranu,pravilan trening,dobar noćni san( 8-9 sati)uz dodatak dobrog whey protein,creatina,vitamina,minerala i ostalih korisnih dodataka.
                            photo by Mr.Big,click na link- http://www.facebook.com/profile.php?id=1026009297&sk=photos

Verujem da si ti svoj san ostvario.Sjajna porodica,posao koji voliš.Vlasnik si gyma u svom prostoru u centru Kraljeva.
Kako si zadovoljan sa obzirom na uloženo,i gde ti se mogu obratiti oni koji žele da treniraju pod tvojim nadzorom uz tvoje uspešno i veliko iskustvo?

U privatnom životu sam ostvaren,u profesionalnom imam još nekih očekivanja koja ću nadam se i ostvariti.
S’ obzirom na uložena sredstva u sebe i u posao,nisam potpuno zadovoljan jer u našem poslu i u ovom prelepom sportu  na žalost,nema mnogo novca,ali se nadam nekoj promeni na bolje.
Prostor u kome radim i treniram nalazi se u Kraljevu  u ulici Heroja Maričića 24.Informacije se mogu dobiti na brojeve telefona 036-311-014 i 065-853 853 8


Šta bi poručio čitaocima BLOGA POLOMAC MP koji žele da se bave ozbiljnije ovim sportom?

Bodibilding je veoma težak sport i u njemu mogu da opstanu samo uporni,naoružani strpljenjem i okruženi osobama koje ih podžavaju.
Puno pozdrava svim čitaocima bloga POLOMAC MP,a tebi Miško puno sreće u daljem radu i prezentaciji ovog sporta u našoj zemlji.

Pre započinjanja bilo kog fitnes, bodybuilding programa ili programa ishrane i suplementacije, uključujući i one predložene u ovom tekstu, trebalo bi konsultovati lekara. Određeni programi nisu pogodni za svakoga, i mogu rezultirati povredama ili drugim problemima. Svaku aktivnost ili ishranu poželjno je prilagoditi individui. Ako prilikom bilo kog programa treninga ishrane osetite probleme u ovakvim situacijama, obavezno konsultujte svog lekara što pre.


twitter


0 коментара:

Постави коментар