Popularni postovi bloga POLOMAC MP

петак, 7. септембар 2012.

Igor Golushkin :( R.I.P.- tragedija na benč presu


Na veliku žalost 25.08.2012 u gradu Shahty na takmičenju u powerlifitngu pri podizanju benč presa desila se velika i strašna tragedija.
34-voro godišnji takmičar Igor Golushkin pri pokušaju na 185 kg ispustio je to opterećenje na grudni koš i pri tome teško oštetio unutarnje organe što je nedugo nakon toga rezultovalo smrću ovog sportiste.
Neka mu je laka zemlja. 

Snimak na YouTube tragičnog pokušaja 
https://youtu.be/rgYDfporX00
---Snimak direktan link---

Ovo bi trebalo biti još jedno od upozorenja da se podizanja ne mogu i ne smeju tako olako shvatiti.Ozbiljne terete treba uvek neko pouzdan da nadgleda,a onaj koji podiže da bude 100% koncentrisan na taj rad.
Naravno i pored toga se može desiti ovako nešto neobjašnjivo kao što je slučaj kod Igora,zašto je ispustio teg ne zna se???
Ali svakako neopreznošću u gymovima ne treba izazivati sudbinu.


Pre započinjanja bilo kog fitnes, bodybuilding programa ili programa ishrane i suplementacije, uključujući i one predložene u ovom tekstu, trebalo bi konsultovati lekara. Određeni programi nisu pogodni za svakoga, i mogu rezultirati povredama ili drugim problemima. Svaku aktivnost ili ishranu poželjno je prilagoditi individui. Ako prilikom bilo kog programa treninga ishrane osetite probleme u ovakvim situacijama, obavezno konsultujte svog lekara što pre.

Misko Polomac,click na linkove....


0 коментара:

Постави коментар