Popularni postovi bloga POLOMAC MP

уторак, 9. април 2013.

Sa predavanja i izdavanja licenci za rad-SAVEZ SRBIJE ZA BODI BILDING,FITNES,BODI FITNES I AEROBIK

Sa predavanja i izdavanja licenci za rad-SAVEZ SRBIJE ZA BODI BILDING,FITNES,BODI FITNES I AEROBIK
Napisao-Miško Polomac


Odlukom Ministarstva omladine i sporta broj: 434-01-1/2013-03 data je suglasnost Savezu Srbije za bodybuilding, fitness, bodifitnes i aerobik za izdavanje dozvola za rad (licenci) sportskih stručnjaka u bodi bildingu i fitnesu. Skladno Zakonu o sportu i Pravilniku o izdavanju dozvola za rad - licenci u bodybuildingu i fitnesu pozvani su svo klubovi i budići sportski stručnjaki da zatraže i dobiju licencu sportskih stručnjaka u bodi bildingu i fitnesu kako bi mogli nastaviti svoj ​​rad skladno Zakonu o sportu.

06. i 07.04.2013.g. održan je seminar obaveznog stručnog usavršavanja za prvu grupu prijavljenih polaznika u"Edukativnom centru Palilula", Sterijina 7, Beograd i na taj način su dobijene prve Licence (dozvole za rad).
U toj prvoj grupi gde su između ostalih prisustvovali i brojni drugari šampioni i treneri istih bio sam i ja.
I tako taj dan moj drugar,kolega,itd šampion Slavdžo i ja zaputismo put Beograda ranom zorom na predavanja koja čim stigosmo ubrzo krenuše.
Krenulo je sa izlaganjima doktorke Dejane Popović sa tematikom –Sportsko srce, gde smo uopšteno slušali doktorkine preporuke kako se bezbedno baviti i izlagati fizičkim naporima što u rekreativnim okvirima,što u vrhunskim sportskim treninzima.Vrlo slikovito i jako korisno predavanje.Samo mali delić toga možete pročitati na linku- http://www.savremenisport.com/Medicina-Sportsko-srce.html


Nakon toga usledilo je predavanje o temi-Antidoping u bodi bildingu i fitnesu,kao i o ishrani i suplementaciji. Predsednik Antidoping agencije Republike Srbije dr. Nenad Dikić imao je svoje opširno predavanje na tu temu.Inače Nenad je specijalista interne medicine (kardiolog) i baromedicine. Magistrirao je iz oblasti kardiologije i reumatologije. Doktorirao je na sportskom menadžmentu. Napisao je i preveo više knjiga iz kardiologije, sportske medicine, podvodne medicine i beletristike kao i velikog broja stručnih članaka i radova. Generalni je sekretar Udruženja za sportsku medicinu Srbije, sekretar Medicinske komisije Olimpijskog komiteta Srbije kao i Predsednik Antidoping agencije Republike Srbije. Dr. Dikic je član medicinske komisije FIBA Europe i supervajzing doktor FIBA.
Za sve one koje ova tema zanima konkretno o radu ove organizacije i njenim uputima možete čitati na sledećem linku- http://www.adas.org.rs/


Uz kraću pauzu krenuli smo na prijateljski ručak gde smo uz jelo i priču malo opustili.

Onda smo slušali takodje opširno izlaganje,savete i prezentaciju sveta priče kojom se bavimo.Temu kardio trenažeri,funkcionalni trening vodio je dr.Dušan Mitić.Korisno i precizno izlaganje kako da se uspešnije snađemo,bavimo i opstanemo u svetu fitnesa..
Više o dr.Mitiću možete pročitati na linku- http://www.fsfv.bg.ac.rs/sr/o-fakultetu/nastavnici-saradnici/dusan-mitic


Na kraju dana dr.Nikola Čikiriz nam je iznosio svoja bogata iskustva rada i druženja sa vrhusnkim sportistima i trenerima o treningu,ishrani,oporavku i implementaciju svega toga u našem radu.

Sledećeg dana su nastavljena praktična izlaganja dr.Stanimira Stoiljkovića o treningu,ishrani i poziranju u bodi bildingu i fitnesu.
Iskusni takmičari i treneri,naši šampioni zaokružili su ovu priču licenciranjem prve grupe polaznika sportskih stručnjaka sa upravnim odborom Saveza Srbije za Body Building, Fitness, Body Fitness i Aerobik na čelu sa predsednikom Goranom Ivanovićem.
Link saveza-http://www.bbss.rs/
Deo fotografija preuzet od Marka Rakica facebook- https://www.facebook.com/marko.rakic.9480?fref=ts

Idemo dalje…….











Pre započinjanja bilo kog fitnes, bodybuilding programa ili programa ishrane i suplementacije, uključujući i one predložene u ovom tekstu, trebalo bi konsultovati lekara. Određeni programi nisu pogodni za svakoga, i mogu rezultirati povredama ili drugim problemima. Svaku aktivnost ili ishranu poželjno je prilagoditi individui. Ako prilikom bilo kog programa treninga ishrane osetite probleme u ovakvim situacijama, obavezno konsultujte svog lekara što pre.

Misko Polomac,click na linkove....

twitter

0 коментара:

Постави коментар