Popularni postovi bloga POLOMAC MP

недеља, 9. октобар 2011.

ROBERT JAKOVLJEVIC-ROBI

Robert Jakovljevic-Robi intervju sa Misko Polomac

Znam te jako dugo druzeci se sa nasim velikim zajednickim prijateljem Goranom Ilicem cesto smo se sretali,druzili pa i takmicili.
Pobeda,to je ono sto je uglavnom vezano za tvoje izlaske na tamicenja.Tako je bilo i zadnji put u Smederevu,sve moje cestitke.Robi,ostaje li ista zelja,volja,i za dalje?


Kada su u pitanju takmicenja, uvek sam se trudio da izvucem maksimum iz sebe. Po prirodi sam perfekcionista i nikada nisam bio zadovoljan formom u potpunosti. Uvek postoji prostor za napredak. Mada tek od ove godine mogu da kazem da treniram rastereceno, ne razmisljajuci o suplementaciji i o toj finansijskoj strani, koja je mozda i najbitnija stavka kada je u pitanju vrhunski sport.
Samim tim smatram da moje vreme tek dolazi i da mogu jos mnogo toga da pruzim, naravno pod uslovom da me posluzi zdravlje i da me zaobidju povrede.


Trece mesto i bronzana medalja na Evrposkom prvenstvu, koje je odrzano proletos u Sofiji, jeste moj najveci uspeh do sada, ali mislim da mogu jos vise od toga. Da li sam u pravu, pokazace vreme!
Ko zna, mozda jednog dana uspem i da unovcim svoje iskustvo, znanje i titule!


Znam kad smo pocinjali,uvek si bio cist tokom cele godine,uvek si vodio racuna o treningu i ishrani,ali bilo je tu i nekih momenata van klishea ostalih.Npr,pio si 5-7 litara nemasnog mleka dnevno i pravio sjajne misice,ima li cega slicnog jos kod Tebe?

Kada smo pocinjali... kako to davno bese!!!
Salim se malo, ali mi se cini kao da je juce bilo, a proslo je poprilicno godina od tada!
Sto se tice dopinga, to je zaista zanimljiva tema o kojoj ima stvarno dosta toga da se kaze i polemise! Neko je za, neko protiv, a posto je drzava rekla svoje po tom pitanju, poslednje dve godine nisam koristio nista sto se moze smatrati dopingom i sto nalazi na spisku zabranjenih supstanci.

Stvarno ne zelim da se busam u prsa i da se okolo hvalim kako sam cist i treniram na "suvo", ali hocu samo da pokazem na svom primeru, pogotovo klincima koji tek pocinju, da je moguce osvojiti medalju na Evropskom bez "hemije" i da nije sve u tome.
Cak i u vreme dok sam koristio odredjene stvari, to su stvarno bile smesne stvari! Ko me zna dobro, znace da govorim istinu.
Uvek sam se trudio da i u vansezoni izgledam pristojno. Nikada nisam sebi dozvolio da se preterano zapustim u smislu masnih naslaga.Sto se treninga tice, mislim da za ovih petnaest godina, koliko aktivno treniram u teretani, nisam napravio pauzu vecu od nedelju dana i to uglavnom posle takmicenja.

Mleko mi jeste bilo glavnii izvor proteina jedan duzi vremenski period kada sam pocinjao. Pio sam ga u ogromnim kolicinama i stvarno me "radilo", bez obzira na misljenja drugih da mleko i mlecne proizvode treba izbegavati. Ja ga i dalje koristim u vansezoni zajedno sa proteinom u prahu, naravno ne u kolicini kao nekada.

Porodica,posao,treninzi,kako sve to sa uspehom uskladjujes?Doduse uz malu olaksicu jer i Tvoja supruga Sonja se bavi takmicarskim fitnessom...

Na ovo cu pitanje kratko da ti odgovorim, posto je sve vrlo jasno. Ako nemate podrsku porodice ili kao u mom slucaju podrsku supruge, tu uspeha nema.
Svako ko se makar i jedanput spremao za takmicenje zna koji je to, prvenstveno, psihicki napor. Naravno, treba izdrzati sve te treninge, onako iscrpljen i gladan, ali ako nisi u glavi jak, sve propada. Tu dolazi onaj momenat kada ti treba neko da te trgne i iscupa iz tog stanja.

Moja Sonja je definitivno moja najveca podrska i siguran sam da ne bih dovde stigao da nije nje! Kako se i sama oprobala kao takmicarka u bodi fitnesu, tacno zna kako treba da se postavi u svakom momentu i da me istrpi kada mi dodje "zuta minuta".
Jednostavno, moje je da treniram i da drzim dijetu, a Sonja odradi bukvalno skoro sve ostalo vezano za klince i kucu.
Ali zato kad prodje takmicenje, trudim se da sve to nadoknadim. Da li u tome uspevam? Pa malopre mi je rekla da me voli najvise na svetu i to usred spremanja za Svetsko prvenstvo, pa ti vidi...hahaha!



Uvek si trenirao kod Gorana u Olympiji,i sada je Olympia jedan od vrhunskih centara sa sjajnim rezultatima ,vrhunskom opremom,odlicnom atmosferom i strucnim kadrom,ima li i to uticaja na Tvoje uspehe?

Ja sam Gorana Ilica upoznao 1996. godine. Poceo sam treniram u njegovoj teretani 1997. godine, koju je bas tada i otvorio.
To je covek koji je "krivac" sto sam poceo da se takmicim i zavoleo ovaj sport. Stvarno ga puno postujem, cenim i jedan je od retkih koga smatram prijateljem.
Naravno, tu je i njegova supruga Sonja, koju nije potrebno posebno predstavljati, koja je trenutno na trudnickom i ceka bebice.
Goran Ilic i Olympia Kragujevac su postali sinonim za uspeh u sportu, ne samo u Kragujevcu vec i sire! Ja mislim da u ovom trenutku ne postoji takmicar u Srbiji koji ne bi voleo da bude clan Olympije. Naravno mislim na takmicare u bodi bildingu, fitnesu...
Bez obzira na moje iskustvo, uvek volim da se posavetujem sa njim, prilikom svakog spremanja za takmicenje.a takodje mi pomaze finansijski u vidu preparata.
Ja znam da on ne voli kada ga neko hvali, ali to je zaista tako.



Koristis li kardio program?

Koristim kardio program u toku cele godine bez obzira da li se spremam za takmicenje ili ne.




Kako izgleda Tvoj raspored treninga,koliko treninga,serija,ponavljanja?

Treniram jednu partiju sedmicno, uglavnom cetiri do pet dana u nedelji. Za vece partije od 10 do 12 serija, za manje od 6 do 8 serija. Sto se svega vezano trening tice radim po osecaju. Jednostavno, tokom godina sam naucio da prepoznam signale koje mi telo salje i u skladu sa tim i treniram.



Kakav si sa unosom proteina,hidrata,masti,sta je Tvoj najcesci izbor?

U ishrani mi je najbitnije da unesem odredjenu kolicinu proteina, najcesce oko 200 grama pa na vise. Sto se UH i masti tice, unosim ih po osecaju i izgledu. Izvori preoteina su cista klasika, kao npr piletina, teletina, jaja, mleko, jogurt, kao i naravno kvalitetan protein u prahu.



Sta ti koristis od suplemenata i u kojim kolicinama?

U vansezoni koristim sve kao u predtakmicarskoj fazi, smo u manjoj kolicini, dok u predtakmicarskoj fazi uzimam vitamine i minerale, glutamin (40-tak grama dnevno) i BCAA (30-tak grama dnevno). Takodje sam poceo u zadnje vreme da koristim "Horse power" koji mi dosta pomaze da istreniram kako treba u predtakmicarskoj fazi, kao i tablete kofeina pre treninga.


Imas li ti sta da dodas za citaoce POLOMAC MP BLOGA?

Pozdrav svim citaocima POLOMAC MP BLOGA uz poruku da istraju u postizanju svojih ciljeva i da ce uspeh doci kad tad!

1 коментар: