Popularni postovi bloga POLOMAC MP

понедељак, 14. октобар 2013.

Đorđe Kolundžija intervju sa Miško Polomac

Đorđe Kolundžija intervju sa Miško Polomac

Reci nam nešto o sebi,kada si se zainteresovao za bodi bilding i fitnes,tvoja iskustva vezana za celu tu priču...
Obzirom da sam odrastao na Voždovcu,delu Beograda koji je oduvek bio poznat po sportistima i jakim momcima potpuno je logično da sam se i sam našao u tome.Još u srednjoj školi sam zavoleo trening sa tegovima ali nisam ni znao kakve to veze ima sa bodibildingom sve dok jednog dana nisam video časopis Super Atleta gde je Miloš Šarčev bio na naslovnoj strani i izjavljivao kako će postati Mr.Olimpija…otvorio sam časopis da vidim šta je uopšte to i tako je sve krenulo.
Odmah sam otišao da gledam takmičenje koje se održavalo u domu sindikata čini mi se 1992 godine i od toga dana godinama više nisam propuštao da odem na svako od njih.
Do današnjeg dana takmičarski bodibilding je nešto što u životu najviše volim iako se sam nikada nisam takmičio.Mnogi me pitaju zašto,a ja im kažem da mi je Bog dao šampionski mozak ali ne i šampionsku genetiku za bodibilding.
Šalim se malo,ali činjenica je da u “moje” vreme nije postojao klasik bodibilding gde bih sa svojom konstitucijom možda i mogao da ostvarim rezultat.

Smatram te između ostalog za jednog od naših najboljih sudija.Koji je tvoj kriterijum,šta tražiš i želiš da vidiš od takmičara koji stremi ka najvišem cilju?
Nema tu ja lično šta da tražim,kriterjum je vrlo jasan kod suđenja i samo je pitanje koliko je neko dobar u tome tj. da ima dobro oko i u kratkom roku baš sve vidi.
Nažalost mnoge sudije nemaju mnogo iskustva na međunarodnoj sceni pa se često dešava da dođe do većih razlika u mišljenjima.To se pogotovo vidi u “novijim” kategorijama poput bikinija,bodyfitnessa i sl.


Kakvo je tvoje viđenje domaće bodi bilding i fitnes scene i šta učiniti da bismo bili još bolji i konkurentniji?
Možda će ružno zvučati,ali je pravi bodibilding kod nas već duže vreme mrtav i dugo nećemo imati šta da tražimo na većim takmičenjima sem u klasiku,bikiniju,bodifitnesu i sličnim “lakšim” kategorijama.Zato svu podršku treba usmeriti na tu stranu.To je realnost,ko god šta mislio ili voleo.

U tvom dugogodišnjem uspešnom radu sa klijentima,radio si i sa uspešnim sportistima.Izdvoj nam neke i našta si posebno ponosan?
Ne volim da izdvajam nikoga jer spadam u one trenere koji ćute i rade svoj posao.Uvek kažem da smo mi tu samo da pomognemo da se nađe “prečica”,a svako ko napravi rezultat to je učinio zahvaljujući sebi i svom odricanju,bio on običan rekreativac ili vrhunski sportista.
Mada,najponosniji sam kada mi se jave ljudi kojima sam indirektno pomogao svojim tekstovima i savetima na blogu i koji mi se zahvaljuju i kažu da sam ih inspirisao.Upravo mi je jedna šampionka baš poslala takvu poruku i to mi je najveća satisfakcija za ono što radim.

Imao si prilike da slušaš i da učiš od jednog od najboljih trenera današnjice Charlesa Polquina.Pričaj nam o tome i šta je ono što si implementirao u tvoj rad iz tog iskustva?
To je stvarno bilo jedno neverovatno iskustvo.Odete kod njega svesni da stvarno mnogo toga znate i onog trenutka kada on progovori vama dođe da zaplačete jer NIŠTA ne znate haha.
Od Charlesa Poliquina ako ste pametni nećete samo izvući znanje o treningu,ishrani,suplementaciji već i o tome kako da marketinški sve to iskoristite.On je genijalac i majstor za te stvari.
Njegov Biosignature metod merenja masnih naslaga,testiranje varenja i analize hormona i regulativnih materija su sastavni metod moga rada.Uvek počinjem od toga.

Koji je tvoj savet za one koji treniraju,šta činiti da ovaj sport ne bude skup,a da rezultati budu prisutni?
Ovaj sport je uvek bio skup ali je najskuplji za one koji se takmiče a nemaju nikakve šanse da naprave veći uspeh!Zato je moj savet pre nego se upuste u to da pitaju nekog stručnog i nepristrasnog da li imaju šta u njemu da traže.Ako je njihova satisfakcija da ulože brdo novca i budu prvaci svog okruga ili svetski šampioni izmišljenih federacija onda neka uživaju.
Za rekreativce,neka samo budu uporni i istrajni i neka se trude ispoštuju sve segmente koliko god mogu.Rezultat će možda biti malo sporiji ali će ga sigurno biti.
VIDEO INTERVJU,CLICK NA LINK- http://www.youtube.com/watch?v=ywkXGcZ0prc&list=FLGaNMBnGo6EN5RrPxxoEabQ&index=70

Ostvario si svoj san i otvorio si fantastičan fitness studio.Reci nam nešto o tome?
Upravo tako,ovo je bio jedan od mojih životnih snova i srećan sam što sam ga ostvario.Ove godine se navršava 15 godina od kako sam počeo da radim kao trener i centar je došao kao kruna svega toga.Nikada nisam želeo da imam veliku teretanu koja prodaje članarinu a ne bavi se ljudima.Edukacija mora biti na prvom mestu i to je ono čime se mi u njemu bavimo.
Đorđe Kolundžija - moj fitnes trener- https://www.facebook.com/FitnesTrener.DjordjeKolundzija
Đorđe Kolundžija bloghttp://fitnesstrener.com/


Pre započinjanja bilo kog fitnes, bodybuilding programa ili programa ishrane i suplementacije, uključujući i one predložene u ovom tekstu, trebalo bi konsultovati lekara. Određeni programi nisu pogodni za svakoga, i mogu rezultirati povredama ili drugim problemima. Svaku aktivnost ili ishranu poželjno je prilagoditi individui. Ako prilikom bilo kog programa treninga ishrane osetite probleme u ovakvim situacijama, obavezno konsultujte svog lekara što pre.

Misko Polomac,click na linkove....

twitter

0 коментара:

Постави коментар