Popularni postovi bloga POLOMAC MP

петак, 16. септембар 2011.

TAKMICARSKA DIJETA I TRENING ZLATNOG DOBA-RICH GASPARI


Priredio:Misko Polomac

A Vi kada stignete kliknite na adsense google reklame na mom blogu.Unapred zahvalan.

RICH GASPARI



Ostanite uvek samo 6-7 kg iznad vaše takmičarske težine.Tako sprečavate da vam koža postane mlitava.Da biste tokom čitave godine imali uzak nivo masti u telu, smanjite unošenje masti posredstvom hrane.U fazi pripremanja unosim 55% ugljenih hidrata, 30% proteina i 15% masti.Moji izvori ugljenih hidrata su: smeđa riža,zobene pahuljice.Izbegavam proizvode od pšenice.Moji omiljeni izvori proteina su: nemasno crveno meso, piletina, ćuretina, belance i posni sir. Nemasno crveno meso podstiče kod mene povećanje mase.Rado pojedem stejk od 200 g ili rostbif.Nemojte da predugo pržite ili pečete meso, tada se uništavaju aminokiseline.Ne unosim nikada više od 45 g proteina odjedanput.Čini mi se da me veće količine proteina uspavljuju.

Stabilizovan nivo šećera u krvi pomaže da se bude istrajan u dijeti.Ako taj nivo jako opadne, postaćete proždrljivi i biće vam teško da istrajete u dijeti. Rešenje problema je u pravilnoj raspodeli obroka.Dnevno unosim nekoliko obroka u razmaku od po tri sata.Nivo šećera u krvi ostaje stabilan i istovremeno unosite više hranjivih stvari u telo.



Dobro je kombinovati proteine i ugljene hidrate.Ugljeni hidrati iz određenih izvora ulaze brzo u krvotok.Veće količine insulina ulaze potom u krv.Taj insulin smanjuje nivo šećera u krvi i izaziva proždrljivost.Kada kombinujete proteine i ugljene hidrate,to vam se ne dešava i lakše vam pada da se pridržavate dijete. Ugljeni hidrati pružaju energiju, proteini učestvuju u razvoju mišića.

RICH GASPARI NAKON TAKMICARSKE KARIJERE



Sa dijetom počinjem ranije nego na početku svoje karijere.


10-12 nedjelja pre takmičenja smanjujem količinu unesenih ugljenih hidrata.
Pet nedjelja pre takmičenja malo»povećavam« količinu ugljenih hidrata.To je suprotno onome što mnogi bodibilderi rade.

Petnaest nedjelja pre takmičenja počinjem intenzivnije da vežbam.Treniran dva puta dnevno.U trening ugradujem i supersetove i opadajuce setove.
Radim po 15 ponavljanja za leđa, grudi i butine.
Za ruke radim samo 10 setova po 8-10 ponavljanja, pošto bih inače gubio masu.
Počinjem i sa aerobnim treningom.Postepeno intenziviram aerobni trening kako se takmičenje približava,da bih ovaj trening tri nedjelje pre takmičenja ponovo izbacio kako ne bih gubio masu.






 


Pre započinjanja bilo kog fitnes, bodybuilding programa ili programa ishrane i suplementacije, uključujući i one predložene u ovom tekstu, trebalo bi konsultovati lekara. Određeni programi nisu pogodni za svakoga, i mogu rezultirati povredama ili drugim problemima. Svaku aktivnost ili ishranu poželjno je prilagoditi individui. Ako prilikom bilo kog programa treninga ishrane osetite probleme u ovakvim situacijama, obavezno konsultujte svog lekara što pre.


twitter

0 коментара:

Постави коментар