Popularni postovi bloga POLOMAC MP

понедељак, 12. септембар 2011.

VELIBOR BORKO OBRADOVIĆ INTERVJU SA MIŠKO POLOMAC

VELIBOR BORKO OBRADOVIĆ intervju sa Miško Polomac
IBFF Over All World Champion 2010 -Velibor Borko Obradović







Kao uvod u ovaj intervju iskoristicu nedavni clanak SPORTIX KOMPANIJE.

A Vi kada stignete kliknite na adsense google reklame na mom blogu.Unapred zahvalan
Velibor - Borko Obradović (rođen 28.februara 1982.) je aktivni sportista od svoje šeste godine, naime Borko se 12 godina bavio karateom, a nakom uspješne karijere karatiste trenirao je boks i kikboks, takođe u ranoj mladosti se bavio atletikom - sprinterskim disciplinama - 100, 200 i 400m. Svakako baza koju je dobio u drugim sportovima mu je dala dobar start za bodybuilding - sport kojim je počeo da se bavi 2006. godine.
U periodu 2006-2010. godina Borko sa uspjehom nastupa na Državnim i Balkanskim prvenstvima kao i međunarodnim kupovima gdje bilježi dobre nastupe. 2010. uz podršku sponzora - Sportixa i SportsArt Fitness-a uspjeva da iz kategorije do 90 kilograma, u kojoj je nastupao na ranijim takmičenjima napravi kvalitativni pomak i sa novih 10 kilograma mišića i u nikad boljoj formi izađe na Svjetsko prvenstvo u IBFF-u u Kopru i da u konkurenciji više od 100 takmičara, iz 15 zemalja okiti se titulom u teškoj kategoriji kao i da zabilježi trijumf u apsolutnoj - te tako postane apsolutni vladar u IBFF-u. Titula, koju će u oktobru mjesecu braniti opet na istom mjestu i opet uz podršku istih prijatelja - Sportix-a i SAF-a.

Statistika:
Visina: 1.80 cm
Takmicarksa težina: 100 kg
Težina u van sezoni: 112 kg
Ruke: 52,5 cm
Grudi: 132 cm
Struk: 77 cm
Butine: 70 cm
Listovi: 48 cm













IBFF Over All World Champion 2010

Zaista lep osecaj za jednog takmicara imati ovakav trofej i zvanje, kako si se ti osecao u tom trenutku?

Prošlogodišnja pobjeda je svakako kruna moje bodybuilderske karijere i nagrada za sva odricanja tokom protekle godine. Dao sam 110% sebe tokom priprema te sam bio sam siguran da cu na pravi nacin reprezentovati sebe, klub iz kojeg dolazim i moju zemlju – kruna koju sam osvojio je svakako prava nagrada za sve napore, odricanja, a zadovoljstvo uspjehom je bilo pravi melem za sve sto svi mi bodybuilderi trpimo tokom napornih priprema.

Ove godine branis tu titulu, kako ti ide, a znajuci da pored sebe imas velikog strucnjaka i prijatelja Vladana Sljukica verujem da je samo pitanje srece presudno?

Sigurni smo da će forma biti još bolja nego prošle godine, što je kljucno, vjerujem da ću biti kompetitivan i da ću oznojiti konkurenciju kakva god ona bila - na kraju dana ću svakako biti zadovoljan jer znam da sam učinio sve što je u mojoj moći i što je bilo u mojim mogućnostima, te kakav god da bude krajnji plasman vjerujem da ću se vratiti kući sa osjećajem da sam dobro obavio posao - te da ću nastaviti sa jos većim elanom dalje.

Kako uklapas posao i pripreme?

Imam podršku prijatelja iz SportsArt Fitnessa tako da pripreme teku u savršenom redu, za nekog ko je cijele godine u dobroj formi nemam probleme sa motivacijom, te kad krenem u završni i najrigorozniji dio priprema samo ubacim u pravu brzinu kako na mentalnom tako na fizičkom nivou i nema nikakvih problema, naravno rad u fitness klubu ima svojih prednosti za nas bodybuildere.

Uspevas li da se koliko toliko ekonomicno snadjes sa zahtevnom ishranom?

Kada je takmicarski bodybuilding u pitanju ne postoji ništa ekonomično - velike količine kvalitetne hrane spremljene na zdrav način, saplementacija u adekvatnim kolicinama i što je najvažnije unesene sa pravim tajmingom, su temelj na kojima izgrađujem svoje rezultate – imam podršku prijatelja iz Sportixa, SAF-a, te uz svoj rad i primanja organizujem sve u skladu sa mogućnostima.
Otac sam prelijepe djevojčice, te kada se sve životne obaveze podmire na red dolazi bodybuilding – naravno svjestan sam da bih mogao više da ulažem u sebe, ali to je vjerovatno slučaj kod svih bodybuildera, mislim da sam našao mjeru između toga da moja porodica ima sve što joj treba, a i da ja mogu da zadovoljim svoje, visoke standarde, kada je bavljenje bodybuildingom u pitanju. Vjerujem da ću u idućoj sezoni imati značajniju podršku od države te da ću imati pravu priliku da budem još bolji.

Vladan Sljukic pored ogromnog znanja i ima sjajnu ponudu suplemenata koji uz njegove savete prilicno pomazu sportistima u Podgorici i CG,koji su tvoji favoriti suplemenata iz te Vladanove ponude?

Naravno, dijetetski saplementi su vjerujem dobra podrška svim bodybuilderima – lično preferiram provjerene firme koje koriste najkvalitetnije sirovine. Kroz višegodišnje bavljenje sportom sam na sebi uvidio razliku između onih firmi koje zaista stoje iza svojih proizvoda i onih koje to rade deklarativno. Kada je moja saplementacija u pitanju – kvalitetne aminokiseline, bilo u prahu bilo u tečnoj formi, dobre mješavine više vrsta proteina tzv blendovi, jak multivitamnski/multimineralni kompleks, creatin ili pak neki od proizvoda dizajniranih prije treninga, obavezno pojačan aminosima... Kada su firme u pitanju Labrada je moj glavni izbor svega navedenog.

Tvoj nacin treninga,koliko puta sedmicno treniras,koliko vezbi,serija i omiljene vezbe?

U biti težak i intezivan trening je bazična stavka uspjeha, uvijek dati 100% iako okolnosti nijesu idealne, kombinacija osnovnih i izolacionih pokreta u savrsenoj formi, pri čemu se koristi maksimalno opterećenje u zadatom broju ponavljanja. Glavna greška - korišćenje prevelikog opterećenja, u labavoj formi, pri čemu se skida stres sa ciljanog mišića, a istovremeno se mogućnost povrede povećava. U treningu koristim različite tehnike - forsirana ponavljanja, supersetove, gigantske setove, opadajuće/rastuće serije i mnogo drugih tehnika koje sam usavršio kroz godine treninga - raznovrsnost u trening tehnikama koje primjenjujem me tjeraju da dalje napredujem, tjelo se ne navikava na istovjetne sisteme treninga. već ga stalno guramo ka novim stimulansima koji će uz adekvatnu prehranu donijeti nove dobitke u čistoj mišićnoj masi.

Radis li kardio?

Standardni kardio – poput trake, eliptike radim vrlo rijetko, kako imam bazu u borilačkim sportovima kojima sam se bavio 12 godina, a kako bih očuvao kardiovaskularnu formu i kondiciju s vremena na vrijeme odradim trening na fokuserima, na džaku, sparing, ne previše često pogotovo ne u pripremema jer imam jako brz metabolizam, cijele se godine hranim kvalitetno, a trening sa opterećenjem mi je uvijek visokointezivan te ne smatram da bih formu popravio sa dugim kardio sesijama na nekoj od kardio mašina.


Koliko ti traje dijeta za tu sjajnu formu?Koliko proteina?Kakav si sa hidratima?

Kao sto sam rekao, brz metabolizam i kvalitetna prehrana tokom cijele godine mi omogućavaju da jako brzo uđem u formu, te je potrebeno ne više od 6 nedjelja za postizanje maximalno isječenog izgleda – sada ne nekih 6 nedjelja do Kopra uzimam od 350-400gr grama proteina, oko 300 gr ugljenih hidrata te nesto zdravih masti, dodatno koristim aminokiseline oko samog treninga sa opterećenjem.

Imas li dane opustanja u dijeti i sta ti je omiljena hrana van bilderske?

Nesto veći unos karbohidrata unesem samo kada mi tjelo da signal da mu je neophodno, nemam bilo kakve probleme kad držim dijetu, ni kada je danima unos energije nizak, jednostavno to prihvatam kao nesto što je neophodno, ne razmišljam, niti sam ne znam kako gladan nekog junk-a jer ga jednostavno ni ne jedem bilo kada su prirpeme, bilo kada je vansezona. U fazama dobijanja mišićne mase, komotnije se hranim, ali nema bilo kakvih prežderavanja, nadoknađivanja “propuštenog” recimo poslije takmičenja, jer smatram to losim, nezdravim, te sam umjeren uvijek i tako mi odgovara.

Imas li neke uzore u ovom sportu?

Nemam uzore, niti nekog na koga se posebno ugledam, međutim kao i većinu kada sam počinjao impresionirali su me bodybuilderi iz zlatnog doba, dok danas pravac u kom ide naš sport – gdje je na prvom mjestu jurnjava za što većim tjelom nije nešto što preferiram, ali svakako da će i meni, da bih bio kompetitivan, u narednom periodu veća mišićna masa biti neophodna kako bih napredovao na bodybuilding ljestvicama.

Za kraj zelim ti sve najbolje u daljoj bilding karijeri i naravno na predstojecim takmicenjima!

Miško, hvala ti puno na izdvojenom vremenu za ovaj intervju, i još jednom mogu ti reći samo svaka čast na promociji bodybuildinga na ovim prostorima koju radiš kroz ovakve forme, ali i uvijek ultra interesantne materijale koje priređujes!

Sportski pozdrav iz SportsArt Fitnessa!

Borko
------------------------------




click na linkove...
Velibor Borko Obradovic-facebook-http://www.facebook.com/profile.php?id=100001695342421

SportsArt Mne-facebook- http://www.facebook.com/profile.php?id=100001806167584&sk=photos



Pre započinjanja bilo kog fitnes, bodybuilding programa ili programa ishrane i suplementacije, uključujući i one predložene u ovom tekstu, trebalo bi konsultovati lekara. Određeni programi nisu pogodni za svakoga, i mogu rezultirati povredama ili drugim problemima. Svaku aktivnost ili ishranu poželjno je prilagoditi individui. Ako prilikom bilo kog programa treninga ishrane osetite probleme u ovakvim situacijama, obavezno konsultujte svog lekara što pre.


twitter

0 коментара:

Постави коментар