Popularni postovi bloga POLOMAC MP

недеља, 18. септембар 2011.

TAKMICARSKA DIJETA I TRENING ZLATNOG DOBA-LEE LABRADA 3.DEO

Priredio:Misko Polomac
LEE LABRADA

Sa dijetom počinjem 12-14 nedjelja pre takmičenja.Nastojim da postignem cilj dve nedelje pre takmičenja.Prednost je u tome što mogu da konzumiram više ugljenih hidrata kako bi mi se telo popunilo i kako bih nadoknadio nedostatke u pogledu mišićne mase.Posle prve tri nedjelje dijete povećavam ishranu za dva dana kako bih telu pružio mali odmor i kako bih sprečio usporenje razmene materija.Ponovo držim dijetu tri nedjelje i opet pravim malu pauzu.

LEE LABRADA 2011


Iznos kalorija koje uzimam varira kod mene izmedju 2400 i 3500 u fazi definisanja;u fazi priprema taj iznos je 3800.Dnevno uzimam najmanje pet obroka. Ako količina šećera u krvi naglo opadne, postajemo proždrljivi. Zato je dobro jesti rižu,pasulj,ovsene pahuljice.
Uzimam i koncentrat ugljenih hidrata (tročlani triglicerid), koji mi pruža dovoljno energije, naročito u vreme dijete.Kasnije uzimam složene ugljene hidrate kao primarni izvor energije.Ova promena izgleda da ubrzava razmenu materija i pomaže mi da se oslobodim masti u telu.


Kao izvor proteina mi služi piletina, riba i belance.Uzimam i razne varijante proteina u prahu i aminokiseline.
U vreme intenzivnih priprema za takmičenje povećavam broj ponavljanja sa 6-8 na 8-12.Obim treninga povećavam za 20%.Imam dobro mišljenje o krajnje intenzivnom treningu.Zato radim i nekoliko krajnje napornih setova i potom prelazim na druge mišićne grupe.Vežbanje tegovima podstiče rast mišića.Ono ne sagoreva
masti.


Aerobni trening sagoreva masti i podstiče razmenu materija.Svakog drugog dana treniram na ergometru.Ako želite da se oslobodite masti,najbolje će vam biti da se 30-40 minuta dnevno bavite aerobnim treningom.


Greška je u fazi definisanja uzimati premalo kalorija.Ako vam se telo navikne na male iznose kalorija,gojićete se lakše ako i malo povećate iznos unesenih kalorija.


Savetujem svakom bodibilderu da svakodnevno beleži šta je jeo i pio.Na taj način kontrolišete dijetu i prilagođavate je vašem telu.
http://www.labrada.com/



A Vi kada stignete kliknite na adsense google reklame na mom blogu.Unapred zahvalan.





Pre započinjanja bilo kog fitnes, bodybuilding programa ili programa ishrane i suplementacije, uključujući i one predložene u ovom tekstu, trebalo bi konsultovati lekara. Određeni programi nisu pogodni za svakoga, i mogu rezultirati povredama ili drugim problemima. Svaku aktivnost ili ishranu poželjno je prilagoditi individui. Ako prilikom bilo kog programa treninga ishrane osetite probleme u ovakvim situacijama, obavezno konsultujte svog lekara što pre.


twitter

0 коментара:

Постави коментар