Popularni postovi bloga POLOMAC MP

петак, 15. фебруар 2013.

Zablude-Postoji li zamena za proteinske suplemente-by Miško Polomac


Zablude-Postoji li zamena za proteinske suplemente-by Miško Polomac
Napisao-Miško Polomac

Dakle ,u vreme besparice u želji da konzumiraju nešto dodatno vežbači često pribegavaju alternativnim varijantima u odnosu na gotove proteinske prah i ostale suplementske protein dodatke.Postoji li zaista alternativa tome kako biste uštedeli.???.Nažalost odgovor je ne!
Pre svega moram napomenuti,ishrana je uvek okosnica,osnova Vašeg napretka,cilja,rezultata.
Pravilna ishrana koja podrazumeva u osnovi dovoljan unos zdrave nepreradjene hrane iz proteinskih izvora poput nemasnih mesa,jaja,nemasnih mlečnih proizvoda,ribe,u.hidrata iz žitarica,povrća,i dobrih voćki i zdravih masti.To je ono što takodje nema alternativu.
Ako se bavite sportom,pogotovo bodi bildingom ili fitnessom,Vaš unos proteina ili ti belančevina mora biti nešto veći jer jedino to gradi Vaše mišiće uz ostale zadatke koje protein ima u našem organizmu.
Uostalom pitajte Bear Gryllsa koja mu je najmilija hrana na preživljavanju :)
Bobice,trave,lišće okk,ali kad zaleti neka buba,crv,ili neka krupna životinjka,njammm,omaže je u slast :)
Nego da se vratim na temu...

Postoji li zamena za proteinske suplemente,nekakvi home šejkovi koji bi trebali da završe isti posao za mnogo manje pare....
Dakle...Surovo kažem,nee.!!!.Zabludaa da postoji..
Prodajem suplemente,imam radnju,ahaaaa....
Ne,nije mi cilj surova prodaja,već prosto da objasnim.

Pa da krenemo bez neke velike priče jer je zaista prosto za razjasniti.
Surutka u prahu..Hmmm,prevedem pa prevod kaže-wheyyy..
Juhuuu,to ima u prodavnici i ne košta puno.
Ali čika Miško :) Vam sada kaže....
Dakle poenta bi trebala biti uzimanje brzog izvora proteina u šejku koji će nam brzo isporučiti te gradivne materije u mišiće.Ali....Pročitajte na kutiji specifikaciju i recite mi gde tu vidite gradivnu materiju protein????
Ok,sad kažu-pa piše 12% protein.Pa znate li koliko je to beznačajna količina znajući da Vam u osnovi treba oko 2 gr na kg telesne mase?!.Plus u tom sadržaju je 60 i neki procenat teško svarljivog šećera za ljudski organizam jer većina nas skoro i da ne može da svari ml.šećer laktozu.
Znači u b.b.svrhe gradnje mišića ta surutka u prahu je beskorisna stvarčica.

Belanca u prahu...Konditorski proizvod.90% protein što zaista lepo zvuči.Kakva je iskoristljivost toga ja stvarno ne znam,ali znam da kao i ja većina onih koji su to probali imali su naduven stomak gasovima sa ogromnim čadjavim izduvom na dupetu.Dakle ja ne želim biti dostojan protivnik Pepe le Tvoru,ne znam za Vas :)

Sojino brašno...Hmmm,zanimljivo 50% protein..Ali pročitajte gomilu textova koji govore o tome da soja u većim količinama nije dobra za muškarce jer ima visok sadržaj fitoestrogena koji su slični ženskim hormonima.
Dakle ,ženske sise na mom telu,ok :)
ali bez da budu moje vlasništvo :)
Usput,bree ,od znatne količine ispijene u tzv šejku od toga počinje kuvanje u stomaku što može značiti da ćete ubrzo sve to izbaciti uz ostalu hranu koju ste pojeli.

Značii plazmaa,znači mlekoo,grrrr,massaaa :)
I opet ništa.Osim lepog podsećanja na detinjstvo za mišiće opet beznačajna količina proteina,dalje tu ne bih..Ali opustiti se sa tom varijantom ponekad,zašto da ne!?Ali samo radi finog,ukusnog uživanja.

Haj tu da dodam još i neke razne čoko instant praškove pune šećera pa još kao sa vitaminima,i sve to zbućkano u mleko..Lepo,ukusno,za mišiće beskorisno,ali za salce sjajnoo..
Na kraju neki će reći meni- moš’ti divanit do sutra,ali meni ovo dobro.
Ok,mislim da ja rekoh prosto i dovoljno.Toliko od mene o turboguznim dodacima.


Pre započinjanja bilo kog fitnes, bodybuilding programa ili programa ishrane i suplementacije, uključujući i one predložene u ovom tekstu, trebalo bi konsultovati lekara. Određeni programi nisu pogodni za svakoga, i mogu rezultirati povredama ili drugim problemima. Svaku aktivnost ili ishranu poželjno je prilagoditi individui. Ako prilikom bilo kog programa treninga ishrane osetite probleme u ovakvim situacijama, obavezno konsultujte svog lekara što pre.

Misko Polomac,click na linkove....

twitter


0 коментара:

Постави коментар