Popularni postovi bloga POLOMAC MP

субота, 9. фебруар 2013.

Novica Pauljičić-bodi bilding,kako je to nekad izgledalo..


Novica Pauljičić-bodi bilding,kako je to nekad izgledalo..
Priredio-Miško Polomac

Ovo je jedan stariji članak sjajnog časopisa KARATE BILDER-koji je uređivao Nenad Vučković...

Novica Pauljičić, višestruki prvak države iz Bora, koji je u grad bakra znao često donositi zlato, naravno u obliku medalja osvojenih na mnogim takmičenjima, ponovo se, posle pauze od nekoliko godina, vraća svojoj velikoj Ijubavi, atletskoj gimnastici.
         .
Posetili smo vrsnog sportistu u njegovoj vežbaonici, smeštenoj u omanjoj podstanici kotlarnice jedne borske višespratnice. Tu se Novica svakodnevno bori sa tonama tereta pripremajući se za novu takmičarsku sezonu i svoj veliki povratak. Želeli smo da saznamo kako ovaj šampion trenira i evo šta smo zabeležili:
»Atletskom gimnastikom počeo sam da se bavim još u osnovnoj školi, koju sam završio u Žagubici. Po preseljenju u Bor, gde sam upisao industrijsku školu, nastavio sam sa vežbanjem. U to vreme nisam mnogo znao o atletskoj gimnastici. Tek 1970. godine počinjem da prikupljam literaturu koja je u vezi sa vežbanjem, izvlačeći sve ono što je za mene novina. Sa novim saznanjima počinju i moji vidniji uspesi u izgradnji tela.
Ono što sam uvek želeo postići jesu harmonija i proporcija tela, uz maksimalnu definiciju mišića. Kada sam to i ostvario, odmah su došli i prvi takmičarski uspesi. Tako sam 1976. godine pobedio na tri takmičenja, postavši i Atleta Jugoslavije. Ovo su mi ujedno i najdraže pobede u karijeri.

Tokom dugogodišnjeg vežbanja uverio sam se da je instinktivni trening najbolji, kako za srednje iskusne, tako i za napredne vežbače. Ovu vrstu treninga»primenjujem za sve mišićne partije. Tako na primer, u treningu za ruke, koje vežbam sa velikim težinama i maksimalno intenzivno, čim osetim da mi opada tonus, odmah, pored 2-3 redovna treninga nedeljno, u kojima biceps i triceps vežbam u po 20 serija, izvodim i neplanirane treninge srednjeg intenziteta, od po 10 serija. Osim toga, često menjam tri kompleta vežbi za ruke, omogućavajući tako da mišići budu stalno pod stresom.
Mladim vežbačima bih preporučio da vežbaju što intenzivnije, primenjujući instinktivni trening i težeći za proporcijom i harmonijom tela. Neka budu uporni i neka ne prenagljuju, a uspeh će s vremenom sigurno doći.«
Na kraju, ostaje nam da Novici Pauljičiću poželimo puno sreće na putu ka novim uspesima, kojih će sigurno još biti.

Neka mu je večna slava!



Pre započinjanja bilo kog fitnes, bodybuilding programa ili programa ishrane i suplementacije, uključujući i one predložene u ovom tekstu, trebalo bi konsultovati lekara. Određeni programi nisu pogodni za svakoga, i mogu rezultirati povredama ili drugim problemima. Svaku aktivnost ili ishranu poželjno je prilagoditi individui. Ako prilikom bilo kog programa treninga ishrane osetite probleme u ovakvim situacijama, obavezno konsultujte svog lekara što pre.

Misko Polomac,click na linkove....

twitter


0 коментара:

Постави коментар