Popularni postovi bloga POLOMAC MP

субота, 2. фебруар 2013.

Dorian,kako trenirati na moj način


Dorian,kako trenirati na moj način
Priredio:Miško Polomac 


DORIANOVI SAVETI

Mozete pitati. "kako da se opredelim za ovaj trening i ucinim da i meni da zeljene rezultate?"
Evo nekoliko Dorianovih saveta:

"Pod brojem jedan: Uvek imajte u vidu da cete od treninga dobiti ono sto u njega ulozite. Osnovni razlog zasto mnogi ne postizuzeljenje rezultate primenom treninga sa malim brojem serija jeste nedostatak intenziteta. Morale u svaku seriju i ponavljanje uloziti 100% napora,ukoliko zelite veci obim misica i snagu. Sve manje od toga nece vas dovesti do zeljenog cilja.

"Broj dva: Nikada ne zrtvujte dobru formu izvodenja vezbi samo da biste podizali vece opterecenje. Kada varate da bi samo dizali vecu tezinu vi zapravo umanjujete stres sa misica koji zelite da pogadjate i prenosite ga na druge misice. Na taj nacin necete izvuci 100% koristi od te vezbe. Ja mogu na teg sa kojim cu raditi cucnjeve natrpati 300 kilograma i izvesti nekoliko ponavljanja i dobiti  prilicno dobre rezultate. Medjutim, ti rezultati ipak nece biti tako dobri kao oni koje cu dobiti ukoliko cucnjeve uradim sa 225 kilograma koristeci striktnu formu i osecajuci izgaranje u misicima pri svakom ponavljanju!"

Da li posedujete ono sto je potrebno da ne prihvatite nista manje nego telo koje ste uvek zeleli. Dorian to poseduje i svoje telo nije izgradio treningom sa beskonacnim brojem serija i ponavljanja. Ulozite na svakom treningu celo svoje srce i dusu u svaku seriju i ponavljanje i ubrzo cete shvatiti ono sto je Dorian Yates znao sve vreme: "Potrebno je samo malo da bi se raslo mnogo!"


TRENING PRINCIPI

Opadajuce serije - Dorian prirnenjuje jednu napredniju varijantu ovog principa nazivajuci je "dvostruki i trostruki drop". Trening partner mu u toku jedne serije dva ili tri puta smanjuje opterecenje, kako bi Dorian doveo misic do potpunog otkaza.

Odmor - pauza - Sa sto vecim opterecenjem Dorian uradi 2-3 ponavljanja. zatim odmara 30-45 sekundi i izgura sa istom tezinom jos 2-3 ponavljanja. odmara 40-60 sekundi i uradi jos 2-3 ponavljanja. Ova ponavljanja su veoma intenzivna i stimulisu rast dubokih misicnih vlakana,

Forsirana ponavljanja - Nakon sto je u seriji uradio maksimalan broj ponavljanja koja je mogao da izgura sam, Dorianu trening partner pomaze da izvede jos jedno do dva ponavijanja za dodatnu stimulaciju i rast misica.




Pre započinjanja bilo kog fitnes, bodybuilding programa ili programa ishrane i suplementacije, uključujući i one predložene u ovom tekstu, trebalo bi konsultovati lekara. Određeni programi nisu pogodni za svakoga, i mogu rezultirati povredama ili drugim problemima. Svaku aktivnost ili ishranu poželjno je prilagoditi individui. Ako prilikom bilo kog programa treninga ishrane osetite probleme u ovakvim situacijama, obavezno konsultujte svog lekara što pre.

Misko Polomac,click na linkove....

twitter


0 коментара:

Постави коментар