Popularni postovi bloga POLOMAC MP

четвртак, 19. септембар 2013.

Roni Kovačić-TRENING ZA GRUDI

Roni Kovačić-TRENING ZA GRUDI


Trening grudi je vječna tema u gymovima, mišićna skupina koju svako želi imati najprije, naravno uz ruke pogotovo biceps.
Upravo zbog takve situacije postoji brdo raznih pristupa međutim vrlo mali broj trenera ode korak dalje od svog načina vježbanja kao univerzalnog i najboljeg naravno ukoliko je u svom stažu zbilja tu skupinu i doveo do hipertrofije i estetskog maksimuma, još su češći oni koji te segmente nisu niti posložili ali ne odustaju od svoje priče.
Niz je genetskih preduvjeta koji utječu na planiranje našeg treninga grudi od same sirine grudnog kosa, položaja i duljine klavikalnih kostiju, duljine ruku, dominantnosti pojedinih skupina u odnosu na grudi poput tricepsa ili najčešće prednje deltoidne glave pa onda slijede odnosi mišićnih vlakana u tijelu te tip organizma.
Redoslijed i odabir samih vježbi opet bi trebao biti određen prema tome koji je dio grudi razvijeniji i tako odredimo prioritete, znači počnemo tamo gdje treba najviše posla pa makar ta vježbica bila maksimalno izolativna i u vecem svom dijelu ekstenzija, bitno je prvo poslati krv točno tamo gdje želimo i uspostaviti mind muscle konekciju nakon toga i vježbe koje nas i "ne rade" najbolje dobijaju novu dimenziju.
Genetski preduvjeti ranije spomenuti utječu opet na svoj način, veća površina grudi zahtjeva trening sa više potisaka, manja opet sa vise flyeva i ekstenzija.

Način izvodjenja samih vježbi opet je poseban, bodybuilding je sport izolacija i detalja, tako da niti jedan press nije brojka kao npr u crossfitu ali opet ni vježbanje corea kao kod funkcionalnog pristupa vježbanju nije nam prioritet, nego upravo želimo spriječiti i maksimalno izbaciti aktivaciju trupa kada god je to moguće kako bi postigli što bolji izolacijski ucinak. Pripajanje lopatica u svakom vjezbi je prioritet jer takvom stabilizacijom osiguravamo kvalitetan i ciljani pokret, takodjer mali finesama poput pomicanja glave unaprijed kod potisaka ili flyeva te laganim izdizanjem kukova npr kod pull overa dobijamo tu dodatnu ekstenziju skidajući dio stresa sa sekundarnih mišićnih skupina u ovom slučaju prednje glave ramena i abdomena.
Mnogi natjecatelji su upravo klasične teške čučnjeve i dead liftove izbacili iz svojih rutina jer su željeli što manji utjecaj na svoj trup i time poboljšali svoje proporcije.
Budite sami student svoga tijela, analizirajte i učite što vam ono govori, razradjujte sustav i pristup stalnom edukacijom i onda ćete znati postaviti pravo pitanje na pravom mjestu i pravoj osobi....

POSETITTE SJAJNU FACEBOOK STRANICU SA UVEK ZANIMLJIVIM I KORISNIM MATERIJALIMA,CLICK NA LINK- https://www.facebook.com/pages/Bodysculpthr/448459848558452?fref=ts




Pre započinjanja bilo kog fitnes, bodybuilding programa ili programa ishrane i suplementacije, uključujući i one predložene u ovom tekstu, trebalo bi konsultovati lekara. Određeni programi nisu pogodni za svakoga, i mogu rezultirati povredama ili drugim problemima. Svaku aktivnost ili ishranu poželjno je prilagoditi individui. Ako prilikom bilo kog programa treninga ishrane osetite probleme u ovakvim situacijama, obavezno konsultujte svog lekara što pre.

Misko Polomac,click na linkove....

twitter


0 коментара:

Постави коментар