Popularni postovi bloga POLOMAC MP

субота, 20. април 2013.

Vanja Sajko intervju sa Miško Polomac

Vanja Sajko intervju sa Miško Polomac

Tvoja težina -U van sezoni imam 65kg i variram svega 2-3 kg od natjecateljske težine koja je 63 kg.
Visina-Visoka sam 170 cm.
Mesto i datum rođenja-Rođena sam 28.09.1974. god. u Zagrebu.
Sportisti koji te inspirišu-Divim se svim sportašima koji svojom upornošću, iznimnim trudom, znanjem i sportskim duhom postižu velike rezultate...

Šta je tvoja lična inspiracija bavljenja fitnesom i bodi bildingom-Moj osnovni motiv za kretanje u smijeru fitnessa bila je rehabilitacija sportskih ozljeda iz dugog perioda bavljenja ritmičkom gimnastikom, no već pri prvom ulasku u gym, znala sam da ću tu ostati na duži period :) Nakon rehabilitacije krenuli su procesi transformacija, napretka, poboljšanja svih tjelesnih performansi, i snage i izdržljivosti i mobilnosti..Uspijeh je najveći motiv za dalje...
Mišićna partija koju najradije treniraš-Teško mi je reći koju mišićnu skupinu najradije treniram...Kroz 20 god. bavljenja ovim sportom naučila sam uživati u svakom pokretu, dobro odrađenom treningu, zadovoljna jer tijelo održava funkcionalnost i vitalnost - možda bih mogla izdvojiti noge i leđa kao omiljene...
Favorit vežba-Favorit vježba, dakle bez nje zaista ne može proći niti jedan moj trening nogu je jednonožni-jednoručni dead lift (gluteus killer) :) ….

Ono što najmanje voliš raditi u gymu-Najomraženije u gymu mi je vidjeti one bisere koji ne pospremaju opremu za sobom.Od samih vježbi ništa mi nije teško i nema vježbe niti treninga koji me učini mrzovoljnom.Problem nastaje jedino ako vidim da moram požuriti sa svojim treningom jer je već vrijeme za idući privatni sat.
Koliko puta sedmično treniraš-Treniram 6x tjedno i svaku mišićnu skupinu u tom periodu odradim 2x, nekad ovisno o izmjenama sistema treninga to bude i češće za skupinu koju odredim prioritetnu i stavim naglasak na nju.
Radiš li kardio,koliko i koji- Kardio ne radim, barem ne klasični princip kardio treninga.Psihički mi je to zamorno i preiscrpljujuće za moj organizam.Pojačan rad srčanožilnog sustava i visoku frekvenciju rada održavam ubacivanjem HIIT treninga..

Omiljena hrana u vansezoni- U vansezoni i u sezoni moja se prehrana uopće puno ne razlikuje.Volim jesti uravnoteženo, zdravo i izbalansirane obroke jer se jedino tako osjećam puna energije.Hranu pripremam tako da mi je ukusna, jer naravno postoje brojni recepti za jako fine zdrave obroke.Ako bih baš nešto trebala izdvojiti, bio bi to sladoled, iako i sama pripremim super sladoled od posnog, proteina, bjelanjaca i raznih okusa (kokos, cimet, vanilija...)
Najdraža hrana u pripremama-Omiljena hrana u pripremama su mi bjelanjca sa cimetom i
vanilijom, i piletina sa chillijem i korinajderom...Kuhanje je moja strast i voljela bih izdati svoju fitness kuharicu sa brojnim energetski i nutritivno izbalansiranim receptima.
Koliko proteina i u.hidrata unosiš tokom dana u vansezoni,a koliko u pripremama-Dnevni unos proteina u vansezoni mi je oko 160g, a u pripremama oko 200Gr.U pripremama ugljikohidrate uglavnom cikliram 40/80/120g, a u vansezoni je to neznatno više.

Suplementi koje preporucuješ-Suplementi koji su svakako za preporučiti su whey protein, BCAA, glutamin, CLA...
Omiljeni sportista-Kad sam ju prvi puta vidjela u atletskoj stazi, bila sam očarana- Florence Griffith Joyner.
Knjiga-H. Hendrix Giving the love that heals
Film-Scent of a woman s Al Pacinom
Glumac -Jason Statham, Gary Oldman
Glumica-Charlize Theron, Ashley Judd
Muzika i muzičar-Adele
Kojim bi se sportom bavila da nisi u fitnesu-Da nisam u fitnessu, ostala bih vezana za ritmičku gimnastiku kao trenerica.
Gde mogu da ti se obrate oni koji žele saradnju sa tobom-Stranica na faceu, putem koje mi se mogu obratiti svi zainteresirani za suradnju je - bodysculpt.hr       klik na link-https://www.facebook.com/pages/Bodysculpthr/448459848558452?fref=ts
U par reči opiši sebe-Opisati sebe, samo sam se nasmijala na ovo pitanje, drugi bi me bolje opisali...Uporna sam, staložena, nastojim uživati u svakom danu.
Tvoja poruka za čitaoce POLOMAC MP BLOGA-Imagine with your mind, believe with your heart, achieve with all your might.

Lijep pozdrav,Vanja :)




























Pre započinjanja bilo kog fitnes, bodybuilding programa ili programa ishrane i suplementacije, uključujući i one predložene u ovom tekstu, trebalo bi konsultovati lekara. Određeni programi nisu pogodni za svakoga, i mogu rezultirati povredama ili drugim problemima. Svaku aktivnost ili ishranu poželjno je prilagoditi individui. Ako prilikom bilo kog programa treninga ishrane osetite probleme u ovakvim situacijama, obavezno konsultujte svog lekara što pre.

Misko Polomac,click na linkove....

twitter

0 коментара:

Постави коментар