Popularni postovi bloga POLOMAC MP

понедељак, 20. мај 2013.

Mike Francois o predtakmicarskoj fazi


Mike Francois o predtakmicarskoj fazi


Priredio:Misko Polomac
Visok unos proteina i nizak unos ugljenih hidrata najbolja je kombinacija za gubitak telesnih masti, postizanje isecenosti i odrzavanje maksimalne misicavosti. Glikogen iz ugljenih hidrata zadrzava vodu i cini da izgledate naduveni.

Dosao sam do zakljucka da telo efikasnije sagoreva masti pri dijeti sa niskim unosom ugljenih hidrata. Razlog? Kada telo nema puno glikogena, mora posegnuti za drugim izvorom energije, a to su masti.
Kao i Nasser, i ja sam pravio jednu od najvecih gresaka time sto sam pretreniravao j izgladnjivao svoje telo. Ono je vapilo za vise pro­teina a ja ga nisam slusao. Kada sam konacno shvatio, povecao sam svoj proteinski unos i za manje od dve nedelje moje telo je pocelo da se transformise, oslobadajuci se masti. Misici su mi postajali cvrsci, imao sam puno snage za trening i brze sam se oporavljao.


Pri definisanju, mnogi bodi-bilderi grese previse reducirajuci unos kalonja, a zadrzavajuci pritom vi­sok unos ugljenih hidrata radi obezbedivanja energije. Protein se zrtvuje sa ciljem da se odrzi cvrstina muskulature, sto u pocetku i daje neke rezultate posto zbog gubitka vode njihovo telo zaista izgleda cvrsce, ali to je samo privremeno jer im misicii za energetske potrebe sagorevaju amino-kiseline.


Postizanje vrhunske forme se ne desava preko noci. Moje iskustvo govori da najbolji pristup predstavljaju postepene promene u ishrani na koje telo moze da se prilagodi. Da bih svoje telo doveo u formu koju vidite na prilozenim fotografijama, potrebno mi je 12-13 nedelja. Sto laganije gubite telesne masti, vise misicnog tkiva cete zadrzati. Ako vase naslage telesnih masti prelaze preko 12%, dodajte jos nekoliko nedelja dijete.

Zbunjujte svoje telo svakodnevno menjajuci nivo unosa prote­ina i ugljenih hidrata. Praktikujem da konzumiram visoko-proteinske/nisko-ugljenohidratne obroke jednog dana, a umereno-proteinske/umereno-ugljenohidratne obro­ke sledeceg dana. Na taj nacin moje telo nikada ne zna kako da se prilagodi, sto pomaze ubrzanje procesa sagorevanja masti.
Budite strpljivi. Za 2-3 nedelje trebalo bi da pocnete da zapazate neke male promene na svom telu. Za 4-5 nedelja videcete velike pro­mene koje ce poceti da se desavaju. Vasa muskulatura ce postati cvrsca, izrazenija i simetricnija, sa lepim linijama.


I ja takode smatram da vrhunsku formu ne bi trebalo da pokusavate da postignete vise od dva puta godisnje. Drzati dijetu vise od dva puta u toku godine predstavlja veliki mentalni i fizicki napor.
Oni koji se prvi put definisu najmanje jednom godisnje postizu time nesto vrlo vazno; oslobadaju se telesnih masti nagomilanih tokom prethodnih godina.
Nastojte da dodete sto blize vrhunskoj formi na oko 2-3 nedelje pre dana za koji je u stvari tempirate. Na taj nacin gubitak zadnjih par kilograma nece vam pasti tako tesko, a uz to vasa muskulatura ce za toliko brze i biti cvrsca. Drzanje vrhunske forme 2-3 dana nije dovoljno dugo. To vasem telu ne daje dovoljno vremena da se prilagodi na tu tezinu i formu. Uz to, telo vam nece izgledati ni priblizno tako impresivno kao sto bi izgledalo ako biste ga doveli u vrhunsku formu najmanje 2-3 nedelje pre. Trudite se da u toj formi ostanete dve nedelje. Protiv svega sto je vise od toga vase telo ce poceti da se buni.

Mnogi bodi-bilderi prave kljucnu gresku odmarajuci se nekoliko nedelja ili mesec dana posle takmicenja. Tridesetodnevni period odmah nakon takmicenja je u stvari period kada ja dobijam najvise misica i to najboljeg kvaliteta! Razmislite o tome. 12 nedelja je vase telo bilo lisavano kalorija koie grade misice. Zatim, nakon takmicenja, pocinjete da unosite vise kalorija i trenirate naporno, tako da vase telo pocinje da se oseca vrlo puno, snaga vam se povecava, Sto veoma lako stimulise novi misicni rast. To je vreme kada ce vase telo prosto usisavati sve hranljive materije i koristiti ih za rast i snagu.


Kada jednom vidite da vam se telo menja, necete imati problema da to uradite i sledeci put. Najbolji deo ie taj sto ce vam svaki sledeci put biti lakse da postignete svoju vrhunsku formu!"

Domaci FLEX Nenada Vuckovica br.8 preteca danasnjeg casopisa MAXX Milana Ristica...



Pre započinjanja bilo kog fitnes, bodybuilding programa ili programa ishrane i suplementacije, uključujući i one predložene u ovom tekstu, trebalo bi konsultovati lekara. Određeni programi nisu pogodni za svakoga, i mogu rezultirati povredama ili drugim problemima. Svaku aktivnost ili ishranu poželjno je prilagoditi individui. Ako prilikom bilo kog programa treninga ishrane osetite probleme u ovakvim situacijama, obavezno konsultujte svog lekara što pre.

Misko Polomac,click na linkove....

twitter

0 коментара:

Постави коментар