Popularni postovi bloga POLOMAC MP

недеља, 4. јануар 2015.

Bio lutalica,a sad naš pas drug Crni

A Vi kada stignete kliknite na adsense google reklame na mom blogu.Unapred zahvalan.

Pazi ovako....
Uvek sam imao pse,volim ih.Ta ljubav,iskrenost,odanost koju vam oni mogu pružiti zaista je posebna.
Da ne dužim priču...Nikada mi jasno biti neće,ZAŠTO se pojedinci oholo,neljudski,odvratno ponašaju prema istima?ZAŠTO neko uzima kućnog ljubimca,pravog vernog druga koga će kasnije nekim izgovorom izbaciti neodgovorno na ulicu.Crne su duše ili šta???


Vozim to biciklo po prirodi,po selima i uvek se da da neko kuče izleti da zapreti,da da do znanja da čuva on nešto.Ne bojim se i uvek pažljivo rešim situaciju.Ponekad doduše ima neodgovornih vlasnika,naravno da nikad se ne zna jer čuvari su to.Ali,uz laganu priču i neishitrene pokrete sve se to da rešiti.

No..Prošle godine šetajući mog džukelića eto desi se i meni da budem dobro ujeden.U gradu 5,6 lutalica,mali čopor.
Prolazio sam pored te gomile pasa xx puta,ali me nisu dirali.Verovatno su me napali zbog mog džukelića i ženke koju jure.Kada su krenuli u napad većina je na moje reakcije pobegla,ali desilo se da dva behu uporna te jedan me i ćapi za nogu kroz pantalone koje malo ublažiše jak ujed.
Dođoh kući i sam sanirah povrede,povidon jod,3% hidrogen,ovo ono.A tetanus i ostalo,pa to sam primio pre par godina ,zaštićen sam,valjda???
Druga sedmica od ujeda,rana se širi,gnoji,počinje da boli.Hmmmm,mader,opet se zajebah samodoktorišući.
Kad se pojavih hirurgu na oči,a on pogleda i reče-sunce ti lebovo ti bi da izgubiš nogu.
Znači nema zebancije.Hiruška intervencija,čišćenje i lečenje skoro mesec dana.
Kasnije,dobih ja i neku odštetu za to.
Ne ponovilo se.



I dalje ne krivim pse,nisu oni krivi.Sigurno postoji fino rešenje za to,kazna za neodgovorne vlasnike koji odbacuju svoje pse,iiii....Nadam se da ima ko tim problemom da se humano bavi i reši.
Ja sam npr dao svoj mali doprinos tako što smo kod nas u porodicu udomili jednog teškog mešanca lutalicu.
I o njemu mogu Vam reći.....
Naš džukelić se zove Crni, drug Crni.
Bio je u svojoj mladosti do druge godine poznata gradska lutalica i prosac.
Sazrelio i poželeo se udomiti i biti nečiji.Došao je kod nas.Ostao i kroz vreme dokazao neverovatnu vernost, odanost i pamet.Sada ima 4 godine.
Iako imasmo pametne rasne pse drug Crni ispade posebniji od svih.
Strog, ali pravičan!



Pre započinjanja bilo kog fitnes, bodybuilding programa ili programa ishrane i suplementacije, uključujući i one predložene u ovom tekstu, trebalo bi konsultovati lekara. Određeni programi nisu pogodni za svakoga, i mogu rezultirati povredama ili drugim problemima. Svaku aktivnost ili ishranu poželjno je prilagoditi individui. Ako prilikom bilo kog programa treninga ishrane osetite probleme u ovakvim situacijama, obavezno konsultujte svog lekara što pre.


twitter

2 коментара:

  1. S'obzirom da idem po ulici i sakupljam zivuljkice, moji su mi pripretili izbacivanjem :) A sto se Dalibora tice - vrbovala sam ga, sada zajedno to radimo :)

    ОдговориИзбриши