Popularni postovi bloga POLOMAC MP

субота, 23. јул 2011.

Goran Ilic,Blek Stena iz Kragujevca


Napisao:Misko Polomac

Goran Ilic domaci Blek Stena,vlasnik jedne od najvecih,najkompletnije i najbolje kolekcije Zlatne serije,Lunovog Magnus stripa,VC i ostalih kolekcija stripa..Cek,cek...to bese najbitnija stavka vezana za tog sjajnog coveka???:) ....
Naravno da ne..
Goran moj ucitelj,covek koji me uveo u ovaj sport i preneo nesebicno ogromno iskustvo i znanje koje sam sa uspehom primenio u svom radu..ni ovo nije najbitnije..
Stena Ilic je veliki sampion ovog sporta iza kog stoje nebrojeno veliki rezultati sto kroz njegove licne. sto kroz rezultate sportista sa kojima je radio.Taj covek traje,ne posustaje vec drugu deceniju sa uspesima.

Navescu samo neke od brojnih uspeha tog sportiste.
Evropski prvak u classic bodibildingu,Kragujevčanin Goran Ilić. Ovaj vrhunski sportista je u disciplini bodi-klasik preko 1,80 m osvojio tokom visegodisnje aktivne takmicarske karijere brojne medalje na državnim i balkanskim prvenstvima, zapažene rezultate na svjetskim takmicenjima,da bi 2009 godine iz Rumunije sa Evropskog prevenstva doneo zlatnu medalju.


Ovaj uspjeh još je draži jer je postignut u Internacionalnoj federaciji bodibildera koja obuhvata 173 zemlje, dok se u kategoriji bodi klasik takmici 28 zemalja.
Na najviši stepenik pobedničkog postolja takmičenja najboljih na „starom kontinetu“, Ilić se popeo u junu prošle godine[2009] u rumunskom Baija Mareu. Izuzetno godinu, zaključio je upravo na samom kraju, sredinom decembra, drugim mestom na Svetskom prvenstvu, koje je održano u Madridu. 

U klubu "Olimpija" koji je osnovao Goran Ilić, i u kom trenira sa svojom suprugom Sonjom balkanskom šampionkom u bodifitnesu,veliki deo njegovih takmicara proteklih godina cini obavezni deo drzavne reprezentacije.


U intervju za Sumadija press povodom njemu dodeljene Djurdjevdanske nagrade koja je najviše gradsko priznanje, za oblast sporta u Kragujevcu on kaze-Ova nagrada sigurno da će predstavljati podstreka za dalje, pre svega u jednom drugom delu. Sada sam koncentrisan na to da doprinesem stvaranju što boljih takmičara u okviru mog kluba i reprezentacije, što se tiče lična takmičarske karijere na nju je stavljena tačka. Možda ona nije u toj meri, ako budem u određenom periodu osetio neku vrsta izazova, ko zna, možda se ponovo pojavim među takmičarima - uz osmeh priča Ilić.






Znajuci ga dobro,znam da cu ga opet videti na bini.Sto je najgore uskoro i ja prelazim u masterse,a verujem da cu se opet naci na bini u dogledno vreme,moj protivnik na istoj moze biti moj ucitelj,tako da Goranee moramo se tajmirati :)))

Pored gomile njegovih licnih uspeha,Goran je pripremao nebrojeno mnogo uspesnih sportista koji su bili medju najboljima i najbolji godinama na drzavnim i medjunarodnim takmicenjima.Kada bi ih sve naveo verovatno da veci deo ovoga pisanija bi bio u imenima :))))bez preterivanja.
Njegov klub Olympia godinama je u vrhu domaceg bidlinga i cesto zavrsno najbolji.No u tom Kragujevackom klubu koji se nalazi u samom centru ne treniraju samo takmicari,vec i brojni drugi uspesni sportisti kao i rekreativci koji su prezadovoljni svojim licnim rezultatima,"domacom" i prijateljskom atmosferom tog po mnogo cemu jedinstvenog i dobro opremljenog kluba Sonje i Gorana Ilica.





Kakav je Goranov osnovni pristup da bi neko ostvario primetne rezultate?


Sto se tice treninga Ilic savetuje kod vezbaca koji su prosli pocetnicki deo treniranje jedne misicne partije u 5 dana.Znaci dan i jedna misicna partija,nakon tih 5 dana sve ici ispocetka.Dan za odmor???Dan za odmor sledi onda kada nezibezne obaveze to nalazu ili kada se oseti iskren umor.
U treningu Goran preferira najcesce 2 osnovne vezbe i jednu do dve izolacione.Osnovne vezbe uvek savetuje rad u piramidalnoj varijanti iz vise razloga,i uz celokupan rad vezbi obavezni deo je maximalna koncentracija i veza uma i misica.Mehanicki rad i preterivanje sa tezinama radi dokazivanja je nesto sto vodi ka povredama i nikakvom rezultatu.

Koliko je ovo sve bitno toliko bitno je i kako ces se hraniti,i ako se to ne ispostuje rezultati ce biti u skladu sa tim.
Goran veruje da bi u stavci ishrane u velikoj meri od pomoci mogao biti svima test intolerancije na hranu koji ce pokazati individui sta je najbolje za istu.U osnovi njegova preporuka je za vecinu potrebna kolicina sto cistijeg mesa,narocito belog pileceg i cureceg mesa,povremeno junetine pa i ribe.Komplexni izvori u.hidrata posebno iz ovsa,pirinca,pravog crnog hleba i povrca.Secere izbaciti skroz osim za nakon treninga.

Goranu se u pripremnom periodu najbolje pokazala proteinska dijeta sa visokim unosom kvalitetnih proteina,umerenim unosom zdravih masti i bez u.hidrata ili u minimalnoj kolicini vlaknastih iz povrca.








Goran Ilic je i vlasnik jednog od najboljih suplement shopova kod nas.Police njegove radnje su uvek prepune savremenih dodataka ishrani u moru kvalitetnih brendova.
Nevezano za ovo Goran iz licnog iskustva govori da su ovi dodaci velika pomoc za sportiste i nesto sto je neophodno za ono cemu se tezi u sportskom rezultatu.
Ilicev omiljeni brend kroz protekle godine je ULTIMAT NUTRITION,ali se na njegovim policama mogu naci i drugi kvalitetni brendovi poput-DYMATIZE,GASPARI,BSN,LABRADA,MUSCLETECH,NUTREX,PROLAB,UNIVERSAL,SCITEC,TWINLAB,VPX,ALLMAX i jos mnogi drugi..


Sta on preporucuje..
U osnovi dobar protein whey koji ce se uzimati nakon treninga do dve merice,a njegov omiljeni izbor je Ultimatov ISO 93 ili prostar whey.
Ako se zeli zameniti po koji obrok i kao mogucnost zadnjeg obroka neki dobar blend prah ili casein.Pre i nakon treninga BCAA i glutamin.U mnostvu dobrih dodataka Goran bi jos posavetovao za one koji mogu sve to priustiti omega 3 i vitamiskomineralne dodatke i kao pomoc restrikcionim dijetama dobre sagorevace poput RED ZON-A,ANIMAL CUTS-A,XENADRINA i sl...
I na kraju ovog njegovog osnovnog saveta stoji-sve ovo radite iz dana u dan i onda cete sigurno biti zadovoljni postignutim rezultatima.
Goran je zaista poseban na svoj nacin,pored svega ovoga on je covek od akcije koji uvek ima novinu i teznju ka ostvarenju ambicije koja je u njegovom slucaju nepresusna.Pored svega ovoga uvek je strpljiv i odlican sagovornik i onaj od koga se moze dobiti kvalitetan savet..Pa valjda je i ovo deo temelja njegovih uspeha na svim pomenutim poljima!

"Gvozdje se kuje dok je vruce" kaze Stena Ilic...


Citat,Goran Ilic---

15.12.2011. U SPORTSKOJ HALI "JEZERO" ODRZALA SE VELIKA MANIFESTACIJA POD NAZIVOM "PONOS SUMADIJE"
NA KOJOJ JE PO PRVI PUT GRAD KRAGUJEVAC UZIVO I PRED NEKOLIKO HILJADA GOSTIJU I SPORTISTA DODELIO PRIZNANJA ZA NAJUSPESNIJE KLUBOVE I POJEDINCE U NAJUSPESNIJOJ GODINI U ISTORIJI KRAGUJEVACKOG SPORTA

BODY BUILDING I NASA O L Y M P I A JE JEDAN OD MALOBROJNIH NAJUSPESNIJIH KLUBOVA KOJI DOBIJA OVO NAJPRESTIZBNIJE PRIZNANJE GRADA
RTS,SOS,SPORTSI ZURNAL,VECERNJE NOVOSTI,BLIC,PRES...

 











0 коментара:

Постави коментар