Popularni postovi bloga POLOMAC MP

недеља, 18. новембар 2012.

ISHRANA I SUPLEMENTACIJA 5deo-Ivan Kržanović ,Filip Jovanović,Miško Polomac


ISHRANA I SUPLEMENTACIJA 5deo-Ivan Kržanović ,Filip Jovanović,Miško Polomac

Šta najcešće uzimate za prvi obrok nakon višečasovnog sna kada vasi mišići vape za hranljivim sastojcima?
Ivan- Za prvi obrok uzimam najčešće između 50-100 grama ovsenih i whey ili ovsene i belanca i ukoliko sebi mogu da priuštim i aminokiseline.
Filip-Najčešće je u pitanju nešto što se brzo i lako sprema kao što su cela jaja+ovsene pahuljice,a ako sam baš u žurbi bude to whey sa malo probranog dobrog voća (šljive,kupine,borovnice).
Miško-Stalno menjam.Npr..mešavina raznih pahuljica i whey,proteinski kolač koji pravim od heljdinog brašna,jajeta i wheya i neke voćke.Jaja,nemasni sir ili ponekad jogurt i palačinke od heljdinog ili crnog brašna,itd..


Kakav obrok prethodi vašem treningu?
Ivan-Obrok pre treninga mi se uglavnom sastoji iz piletine i nešto pirinča ili nemasne junetine,koji je umerene količine jer mi ne treba pun stomak pred trening.
Filip-Najjači obrok tokom dana kada se govori o količini.Najčešće to bude 300gr piletine+250gr pirinca otprilike sat I po pre treninga.
Miško-Obrok koji me neće digestivno opteretiti,obrok koji mi neće pričiniti taj loš osećaj nadusti.Obrok koji neće koristiti energiju za varenje dok sam na treningu.To opet može biti nešto pirinča ili moja palačinka, i belo meso ili riba,ili belanca.Ako je dan sa minimum hidrata,onda samo parče mesa ili ribe i neka laka salata .

Koji je Vaš izbor suplemenata za pre,u toku i nakon treninga?
Ivan-Izbor suplemenata mi opet zavisi šta sebi mogu priuštim,ali je moj izbor pre treninga kreatin,glutamin,bcaa,u toku treninga ne uzimam ništa,a posle treninga glutamin,kreatin,bcaa,whey,dextroza i maltodextrin.
Filip-U poslednje vreme slabije koristim išta tokom i pre treninga jer često ne stignem misliti na to od jurcanja tokom dana,kada se malo posvetim tome bude to leucin pre treninga, a tokom vitargo+EAA. Posle treninga tu je standard merica-dve wheya uz maltodekstrin i kreatin.
Miško-25 min.pre treninga neki nitric oxid[koji će sadržati potrebnu količinu radnih sastojaka] ili creatin,tirozin i obavezno BCAA bar 10 gr..Ili neki sagorevač uz BCAA.U toku treninga BCAA,VITAMIN C..A nakon treninga dve merice wheya+40gr. maltodextrina ili mešavina malt i dextroza.Čest dodatak uz to leucin ili bcaa.
Iz čega se sastoji Vaš zadnji obrok?
Ivan-Zadnji obrok mi je bez hidrata,uglavnom je piletina i neka sezonska salata i pred spavanje whey .

Filip-Dobri stari bezukusni Ella sir . Često dodam par kapsula ribljeg ulja uz to.

Miško-Sir i salata,parče mesa ili ribe i salata,blend protein,i uz sve to često dodam jezgrasto voće,bademe,orahe..Ovaj zadnji obrok je rešenje za mnoge koji žele fit izgled.Ako pred spavanje [kad staju zahtevne aktivnosti] jedete hranu bogatu hidratima,gomila energije biće deponovana u masne depoe uz insulin koji ste upravo takvim obrokom pokrenuli.Sigurno nećete imati bojler stomak ako se ovoga budete uvek striktno pridržavali.To je mnogima dovoljno,znači zadnji obrok uvek bez u.hidrata.

Koliko puta uopšte jedete u toku dana?
Ivan-Van sezone imam 5-6 obroka dnevno,a u takmičarskim pripremama imam i više obroka pošto je tad glad nezasita :)  .
Filip-Često ni ne prestajem jesti kada je masa u pitanju :)  Ali da kažemo okvirno svaka 2 sata,pa makar i samo 100gr badema.
Miško-Najčešće 3,4 čvrsta obroka i 2,3 protein šejka.

Vaš najbolji suplement?
Ivan-Najbolji suplement mi je ubedljivo protein jer je gradivna materija svega,tako da bez proteina nikad!
Filip-Mrtva trka između kreatina i ribljeg ulja.
Miško-Protein prah i BCAA,to su uvek i za sve univerzalnni dodaci ishrani.

Najbolji protein?
Ivan- Najbolji protein mi je PROSTAR (čokolada).
Filip-Uf teško pitanje mnogo je elemenata u igri,da kažem Syntrax whey shake zbog ukusa i rastvorljivosti.
Miško-Uvek ih menjam,mnogo je dobrih i svaki od njih je odličan na svoj način.

Nitric oxid koji vam se dobro pokazao?
Ivan-Od azotnih reaktora mi se najbolje pokazao super pump,neverovatna snaga,fokus i još bolja pumpa tokom treninga.
Filip-Jako malo iskustva sa njima,ali sećam se neverovatnog osećaja pumpe kada sam koristio Gaspari superpump.
Miško-Nitric oxide smatram korisnim u onom primarnom obliku koji ća imati uticaj na bolju ishranu mišića boljom prokrvljenošću,a ne ocenama dal on dobro podiže samo psihostimulaciju.To je korisno i to ćete manje više imati od svakog kvalitetnog proizvoda,ali primarno je kao što rekoh dovesti što više hranljivih sastojaka do mišića.Zato ako se iskreno dobro hranite i uzimate uz to gradivne dodatke poput BCAA ili AMINOKISELINA onda će NO proizvodi biti dobri dodaci.Bez toga oni će biti samo energetski stimulator i ništa više,a ako vam to treba onda možete to uraditi na mnogo jeftiniji način.

Vaš izbor sagorevača?
Ivan-Sagorevače u poslednje vreme ne koristim,ali dok sam ih koristio najbolje se pokazao RED ZONE.
Filip-Dijeta ,dijeta, dijeta..:)
Miško-Lipo 6,Red Zone,Meltdown,Dymaburn,ima ih još korisnih.Sagorevači su odlični dodaci uz adekvatnu ishranu i trening.Ako ih uzimate bez prilagođene ishrane i treninga,verujte mi bacićete novac.

Vaš prosečan dnevni unos proteina?
Iv an-Prosečan unos proteina u pripremama mi je i do 400 gr dok mi je u van sezoni nešto manji unos.
Filip-Na masi kada unosim brdo UH bude to oko 250gr,na dijeti oko 300gr..
Miško-Prosek oko 250gr.nikada ispod 200gr. u toku dana,samo više.

Koliko prosečno tokom dana unesete u.hidrata i masti?
Ivan-Što se tiče hidrata neki optimalni unos mi je oko 200 gr ,a masti između 20-30 gr .
Filip-Na masi oko 250-300 proteina,masti ne brojim ali dosta malo,i blizu 1100 UH. Na dijeti skoro uopšte ne unosim masti osim u slučaju ketogene dijete naravno,a inače bude tu oko 300-350gr proteina i između 300 i 600 UH.
Miško-Toliko godina kod mene je prošlo u ovom sportu,sada sve to radim instiktivno i uz iskreno gledanje ogledala.Hidrati u fazi rada na kvalitetu od nule do 150tak gr..Masti uvek iz nekog zdravog izvora poput hladno ceđenog maslinovog ulja,badema,oraha,kapsula omega 3 i ribljeg ulja i sl..i nešto iz mesa i žumanaca..Moja velika greška nekada bila je masti skoro ništa.Jednostavno organizam ne funkcioniše optimalno bez potrebne količine zdravih masnoća i remete se mnoge funkcije.Naravno to nije poziv ni za prekomeran unos.Uglavnom ja to sve prema datom stanju,a sa klijentima idemo na precizirane preporuke šta i koliko.

Na kraju o prethodno rečenom,koliko su ovo bitne stavke Vašeg rezultata?
Ivan-Svako ko želi da uspe u ovom sportu mora da ima plan i cilj ka kojem teži.A što se tiče ovih stavki,pojedinac bi morao da se pridržava svake ove stavke da bi uspeo u tome jer je sve ovo od bitnog značaja za uspeh.
Filip-Teško je to reći i rasparčavati,sve se to mora uvezati u jednu smislenu celinu da bi imalo efekta.Ali definitivno otkako se ovako hranim i suplementiram,rezultati nisu izostali,pa sad neka svako sam zaključi koliko je bitno :)
Miško-Ishrana je bitna koliko i sam trening,to je nešto što mora da ide u paketu,ako jedno od toga nije na nivou rezultat neće biti na nivou.Pre nekoga ili nešto okrivite sagledajte iskreno prvo te dve stavke.Jedem li dovoljno mesa,proteina uopšte,jedem li dovoljno kvalitetnih kalorija i zdrave hrane uopšte…Danas ima dosta dobre i proverene suplementacije,vitamisnko mineralni dodaci,proteinski praškovi,aminokiselinski dodaci,bcaa,glutamine,creatini ,omega,i još dosta toga.Sve to vas može odvesti na viši nivo ka Vašim ciljevima,naravno ako su one primarne stavke ishrana i trening na nivou.





Click na linkove..
Кржановић Иван facebookhttps://www.facebook.com/profile.php?id=1525536391 and


Pre započinjanja bilo kog fitnes, bodybuilding programa ili programa ishrane i suplementacije, uključujući i one predložene u ovom tekstu, trebalo bi konsultovati lekara. Određeni programi nisu pogodni za svakoga, i mogu rezultirati povredama ili drugim problemima. Svaku aktivnost ili ishranu poželjno je prilagoditi individui. Ako prilikom bilo kog programa treninga ishrane osetite probleme u ovakvim situacijama, obavezno konsultujte svog lekara što pre.

Misko Polomac,click na linkove....

twitter

0 коментара:

Постави коментар