Popularni postovi bloga POLOMAC MP

субота, 6. август 2011.

ZAŠTO NEMA NAPRETKA?

Priredio:Miško Polomac

A Vi kada stignete kliknite na adsense google reklame na mom blogu.Unapred zahvalan


Koliko puta do sada ste koristiii različite preparate očekujuci napredak u mišićnoj masi i snazi, a niste dobili željeni efekat?

Koje su najcešće greške?



1.Ne unosite potrebnu količinu preparata!

Nemojte kupovati preparat ako cete uzimati manje od propisanih kolicina jer necete postici ocekivani efekat!

2.Ne unosite dovoljno kalorija i proteina!

Nijedan preparat (pa cak ni najjaci anabolicki steroidi) nece dati efekat ako ne unosite potrebnu kolicinu kalorija i proteina! (Bodi-bilderima je potrebno dnevno u zavisnosti od kilaze oko 3500-4000 kalorija i 2-4 grama proteina po 1 kg telesne tezine.)  
Da li ste ikada uzeli tablice i izračunali koliko kalorija i proteina unosite dnevno?
Ne pravite gresku misleci da unosenjem preparata aminokiselina ili proteina podmirujete vase dnevne potrebe. Vi morate svakodnevno uzimati i dodatke i kvalitetnu prvenstveno proteinsku ishranu ako zelite izgraditi maksimalnu misicnu masu.

3.Ne uzimate 5-6 manjih obroka dnevno!

Ako zelite postici svoj maximum vi morate mati 5-6 manjih obroka dnevno (na svaka 2-3 sata) zbog toga jer unosom cescih i manjih obroka sprecavate razgradnju misica i pretvaranja viska kalorija iz velikih obroka u masno tkivo.Takvim obrocima pruzate organizmu i vasim misicima konstantan priliv aminokiselina preko potrebnih za izgradnju istih.Neka preporuka u toku jednog dana i naravno svakog sledeceg uz razne varijacije bi bila-belance jajeta -bar 10 dnevno,nemasno meso poput pilecih grudi, ribe, konjsko i govedje meso,nemasni sir,nemasno mleko,nemasni jogurt),a u fazi razvoja mase 2/3 da cini hrana bogata kompleksnim ugljenim hidratima kao npr,pirinac, psenica, kukuruz, ovsene pahuljice,kornfleks,pravi crni hleb,spageti,krompir,povrce i nesto voca).Masti indirektno idu kroz ovakvu ishranu,ali pozeljno je dodati zdrave izvore istih u obliku omega kapsula,ribljeg ulja,hladno cedjenog maslinovog i sl..Najvaznije je ne unositi hranu koja sadrzi dosta zasicenih masti poput mesnih preradjevina,przene hrane i sl..Takodje pod zabranu staviti slatkise koji remete unos dobre hrane,iz dobro poznatih razloga stvaraju masne naslage.

4.Ne uzimate preparate odmah posle treninga (u periodu koji je najvažniji za izgradnju mišića)!

Da podsetimo one koji ne znaju...

Uradili ste fenomenalan trening a odmah nakon njega niste uneli post workout meal-PWM.Naravno da ste napravili veliku gresku i time limitirali brzo napredovanje.Sta se dogadja ako ovo propustite?Pa prilicno toga,ali nista dobro.

Prvo za naredne treninge necete obnoviti vise od polovine glikogenskih rezervi.Naredni trening nece sigurno biti dobar.Takodje se izlazete mogucnosti jaceg katabolickog efekta kada se vasi misici mogu pretvarati u krvni secer da bi bile zadovoljene energetske potrebe.Razlog,pa odmah nakon treninga niste imali primarne energetske izvore,tj.u nasem slucaju proste secere koji bi nasim misicima dali 
neophodnu glukozu.


Neunosenjem PWM propustate priliku da date misicima sve ono od cega ce oni postati i jaci i veci,a i taj trenutak je takodje povoljan jer je mogucnost gomilanja masnih naslaga gotovo nikakva.Zato uradite nesto sto vam pomaze u stimulaciji rasta misica.Ne propustite PWM,ulozite isti napor u ishranu koliko i u trening jer jedno bez drugog nikako ne idu.Radite sve to na pravi nacin,naucite sta je tajming jer vasi misici to znaju i traze da to ispostujete.To je ta razlika izmedju nikakvih i velikih rezultata.

Znaci dobar PWM sejk treba da se sastoji u osnovi od 20-40gr prostih secera,najcesce dextroza i maltodextrin u odnosu pola-pola,dve merice vaseg omiljenog whey proteina..Ako radite na masi dodajte 5gr creatina..Ko ima mogucnosti odlicno bi bilo dodati BCAA,glutamin,min.10gr.Sve to smuckati u 0,4-5dl vode i popiti odmah nakon treninga..

5.Nemate dovoljno odmora između vaših treninga!

Ako pauza izmedu 2 treninga iste misicne grupe traje manje od 48 casova - vas trening ce samo sagorevati misice!

6.Nemate redovan, adekvatan i intenzivan trening!

Npr...
4-5 treninga nedeijno, treninzi bez dodatne price u gymu sa adekvatnim tezinama u pravilnoj formi i koncentraciju na misic koji trenirate!Osnova su osnovne vezbe, benc i kosi benc, potisak ispred vrata, zgibovi na vratilu, veslanje dvorucnim tegom u pretklonu, pregib dvorucnim tegom, lezeca triceps ekstenzija dvorucnim tegom,uski benc, razni cucnjevi. Ove neka budu okosnice vaseg rada na misicnoj partiji ,svaku osnovnu vezbu izvoditi u 4-5 serija i oko 6-10 ponavljanja, pauze izmedu serija oko 1 minut..Ovo je neka osnovna preporuka,no sami sistemi treninga ce zavisiti od individue..



* Zapamtite - od ishrane i preparata zavisi veći % vašeg uspeha u bodi-bildingu! Trening bez unosa kvalitetne hrane i neophodnih preparata je cisto gubljenje vremena u vizuelnom smislu. Kvalitetna hrana jeste osnova i svi preparati su samo dopuna, a ne zamena za nju.No ova dopuna se pokazala u vecini slucaja kao neophodna pomoc u ostvarivanju zeljenih rezultata.Svi prirodni preparati se i inace nalaze u hrani, ali u toliko malim koncentracijama da je putem hrane gotovo nemoguce uneti njihove potrebne kolicine, a ako biste to i pokusali neizbezno biste dobili i velike kolicine sala.) Ako sa minimalnim novcanim ulaganjem zeiite postici maksimum - prvo obezbedite kvalitetnu osnovnu ishranu bogatu proteinima i kvalitetnim kalorijama ,a tek posle toga dodajte i neki od sjajnih dodataka koji postoje!
Sve preparate cuvajte u dobro zatvorenim bocicama, na hladnom,suvom i tamnom  mestu i ne izlazite ih velikoj toploli i suncevoj svetlosti jer u protivnom slabi njihovo dejstvo.


Pre započinjanja bilo kog fitnes, bodybuilding programa ili programa ishrane i suplementacije, uključujući i one predložene u ovom tekstu, trebalo bi konsultovati lekara. Određeni programi nisu pogodni za svakoga, i mogu rezultirati povredama ili drugim problemima. Svaku aktivnost ili ishranu poželjno je prilagoditi individui. Ako prilikom bilo kog programa treninga ishrane osetite probleme u ovakvim situacijama, obavezno konsultujte svog lekara što pre.


twitter




7 коментара: